bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Balans

08 januari 2013

Balans

Vill prata om balans och träning som inte kanske betonar på de stora utan små musklerna i kroppen. Skonsam träning kan också ge svett men man måste mera känna kroppen, mind-muscle att få kontakt med musklen. När man lägger tyngden på ett benen så skall man tänka på att man inte lägga tyngden på knä utan tyngden under mitten av foten och parallellt med rumpan. kommer att visa det nästa inlägg.

Viktigt här just pilates och stående pilates att man jobbar med förlängning och just med stående pilates är att man spänner magen och sträcker ut ryggen och magen på samma gång. Låter invecklat men får man den här in övat så funkar det. Man tränar core hela tiden.

Förlängning är något som glöms bort att inte krypa ihop, sträck på dig, tänk stolt hållning. Detta leder också


"Balett" träning är bra träning för att stimulera balans, core och inre lår, vader, rumpa, små musklerna i benen, ankeln och fötterna. 

Man kan bara öva att stå på ett ben men också sträck ut rak fot framför dig genom förlängning från höftet och fram, andra benet sitter du på, tänk på att lägger tyngden på rumpan och foten. För att träna styrka så lyft den raka benet upp och ner, sen utmaningen att håll upp den raka foten, jobba fortfarande upp och ner. Aldrig böj benet. ;) Prova och se.

Imorgon kommer ett annat inlägg om hur man jobbar med magmusklerna som ger en annan muskel att jobba.

Fortsättning följer....
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar