bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Citronsyra eller mögelsyra?

13 mars 2013

Citronsyra eller mögelsyra?

De senaste tiden har vi sett stora rubriker om matfusk och bluff mat. Vad är ren mat i dagens läge? Ytterst sällan halvfabrikat hamnar i min mun och jag tror stark på hemlagat mat. Ibland tar det tid att laga mat men det är värt.

Det jag vill upplysa eller belysa på är citronsyran. Man kan tro att den är gjord av citron via namnet men så är inte fallet. För några månader sen kom det upp en artikel om det på facebook och klart man blir mer fundersam över det gifter som finns i vår mat. Kom ihåg vi kan inte sluta äta men vi kan välja rätt. 

Citronsyran finns i våra sylter, safter, godis och lite i varje produkt. Jag själv börja testa citronsyran eftersom vi inte har diskmaskin så samlas mörka ringa i våra koppar och jag fick inte bort det med vanlig diskmedel, vad gör man jo... använder citronsyran och bort med fläkarna. Starka saker vet ni, samma sak med vita kläder som vill hållas vita i med citronsyran så hålls de vita. Samma citronsyra som jag har köpt på livsmedelsaffär som inte är i hyllorna där diskmedel och sånt är utan i livsmedels hyllan brevid socker och sylt! Emugleringsnumret (skriver sä E330. Slog en tanke på när vi dricker det här i saften, vad händer i våran kropp? Vad blir nu inte rensat där, våra organ?

Vad är citronsyran gjort av? Citronsyran framställs av svartmögel, ni vet svarta prickar som finns på möglat trä t.ex. Svartmögel är mest giftigaste mögel du kan hitta och roligt att höra är att det kan finnas fortfarande gift i citronsyra när de har framställt det. Inte så roligt att dricka juicen eller yoghurten mera?

Citronsyran kan ge upphov till allergier och synd men sant är när man framställer citronsyra som finns naturlig väg men för dyrt så har det kommit upp på mer billigare vinstbringande sätt med mögel. Vill ni läsa mera om citronsyra *host* mögel hittar ni en artikel här. Kan vi kalla livsmedel, Livsmedel mera? .

Citronsyra VS. Citronsyra
Lite allvarligt med en skämtsamt attityd ;)


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar