bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Vägen till plattare mage

05 oktober 2012

Vägen till plattare mage

Ni ser säkert i tidningar om på 6 veckor få plattare mage och då skall man göra punktträning för att få den. Jag tycker det är en myt med att punkträna speciellt magen.

Magen använder vi alla dagar, även då vi tränar så tränar vi också magen. Sitter, står, vridning, allt! är magen med. Därför när man kör styrka så skall  magmusklerna spännas för att t.ex. kör knäböj, rak rygg, "rak" mage alltså spänn så man orkar hålla upp stången och att du har balansen på hälarna. Rumpan bak och att du känner att du jobbar med benen.

Kondition, löpning, step, aerobic, dans, you name it! Magmusklerna med. Klart då man tränar magen eller t.ex. när man har styrkedagar som mage+rygg eller dylikt. Att träna de djupa musklerna och inte bara ytan. Kommer visa ett klipp på celeb tränare. Hon förkastar crunches alltså situps. Min favorit är plankan och plankan kan man variera med som ni kommer att se och också mountain climb är en av mina favoriter spec. piloxings mountain climb där man utgår från plank position och drar in knänet men foten är inte i golvet utan man rundar ryggen, in med naveln, jobbar lågt och inte studsar för mycket och knäet mot naveln. Kommer att lägga upp en bild senare på HUR det kan se ut. Effektiv och roligt.

Men också plattamagen betyder vad du gör eller äter i köket. Sockret är det värsta som finns för det något som gör oss feta helt enkelt, håller man sig på 5 gram socker som hon säger i klippet så går inte blodsockret som en berg och dalbana. Fett är något som inte är farligt (förutom transfetter) utan det är något som vi behöver.

Vilo-dag och så kallt! Bäst att klä på sig ordentligt. Skulle vara riktigt sugen på bröst-biceps träning. Kanske det blir en sväng till gymmet ikväll.

Vad gör ni en fredag kväll?



Mys på er!
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar