bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Kaka utan mjöl

01 oktober 2012

Kaka utan mjöl

kladdkaka med tinade jordgubbar och klick grädde eller glass
Kladdkaka 

150 gram smör
1 dl grädde
4 ägg
4 msk stevia (jag använde några strålar av honung)
3/4 dl kokosmjöl
½ dl kakao
vaniljpulver

smält smöret, låt det svalna och sätt i grädde och ägg, honung, rör om lite och sen resten av de torra ingredienserna. Smör och bröa med kokos en form, 175 grader i 10-15 min. Den skall vara lite kladdig. Smakar bäst när den är kall.

Kokosmjölet är mycket mild och kokossmaken försvinner fort i bakverken, ger ingen kokosmak! Bra mot magen och man behöver inte använda så mycket av kokosmjölet mot vad man använder vetemjöl. Glutenfritt och innehåller 10 g fett, 4 g kolhydrater och 20 g protein.
Så nästa gång prova jag att göra plättar av dem. Men kom ihåg att kokosmjölet suger åt sig mycket vätska. Rekommenderar varmt. Går att köpa citymarket i stenhaga och säkert på flera ställen.

Ikväll kör vi pilatesinspirerad på två ställen, vanligt vis i Helsingby och ny insatt kurs i Övermalax, finns platser kvar om någon är intresserad. 

Ciao/A

3 kommentarer:

  1. Hmm... Kokosmjöl, var hittar man det? I Mjölhyllan? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. nää faktiskt inte det är vid kryddorna och torkade frukt hyllan, brevid finns också mandelmjölet. Ganska otippat ställe att sätta det men... :)

      Radera
    2. Ok, måste försöka titta där då :)

      Radera