bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Mindmuscle workout

22 oktober 2012

Mindmuscle workout

Inget nytt med tankens verksamhet till muskeln. Allt vi gör är ju en tanke men tänker vi när vi går på gruppträningar, var känns det, hur känns det? Att man tar träningen till en helt ny nivå. Bli den som släpper all hämningar, kontroll, styrka. Mindmuscle workout helt enkelt.

Många inom styrketräning som använder sig av mindmuscle uttryck att aah vilken kontakt med musklerna jag fick idag", genom att tänka och kommer till en ny nivå.

Allt börjar med hjärnan.
Tänk om du är på ett bodycombat, kickboxning eller någon boxning klass, vad är din tanke, vad är du fokuserar på? Vet själv jag kommer in i en fight tanke. Vad händer då? Min tanke känner att jag spänner magmusklerna för att slå. Det är inte styrkan från armarna som ger slaget utan från magen MEN också när man drar in armen/armarna tillbaka till kroppen och faktiskt riktigt slår även om det är bara i luften, andningen andas ut när man slår de här power slagen. Kolla dig själv i spegeln när du slår var har du händerna och hur du slår. Felet som kan hända är man inte har tillräckligt med power i slaget att det blir mera som en rullning eller bara viftar med händerna, alltså ingen effekt. Finns många klipp på youtube att se på. Tungt men ger bra träning för kondition, koncentration och axlar.

Pilates är också mindmuscle workout, jag säger det på engelska för det låter mer exakt vad jag vill ha sagt. Pilates grundar sig på att kontrollera core alltså kärna av kroppen och förstärka djupa muskleerna i kroppen. Pilates övningar/rörelser har 6 grund principer: Noggrannhet, koncentration, core, kontroll, flöde och andning. Med hjälpa av tanke så kan man känna musklerna här också för att man koncentrerar på sig själv och när man har vissa övningar och det blir tungt så skall andningen hjälpa dig att lugna dig att kunna fokusera ännu mera och kunna prestera bättre. Samma sak när man förlänger sig själv i övningarna, man känner den helt enkelt. Något som ingen annan känna förutom dig själv. Yoga är också en mindmuscle träning.

Det finns flera mindmuscle träningar men det här är några av dem. Har du känt någon hur genom din tanke känt av muskeln och den tillväxt eller helt enkelt hur den fungerar. Man kan gå djupare in på den här träningen och diskutera. Vår tankeverksamhet kan göra mycket för oss. Hur positiv inställning man har åt människor, till en själv från träning att känna musklerna jobba. Att lyssna på sitt inre. Vad håller man på inom sig själv? Vi har en kropp, lyssna vad den har att säga.

En tanke ifrån.... (pinterest.com)

Utmaning: En positiv tanke till dig själv, till kollegan, familj och okänd människa. Vad händer inom dig?
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar