bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: äppelkaka med mindre socker och mjöl

15 oktober 2012

äppelkaka med mindre socker och mjöl

Jepp. Brödet är slut och testar ett nytt äppelkakas recept, orginalet hittar ni här. Förändringen blev mindre socker och mindre mjöl:



1 ägg
1 äggvita
½ dl muscovadosocker
½ dl sukrin socker (går med annat sötningsmedel)
2 msk kokosmjöl
ca 2 msk mjöl
1 tsk bakpulver
nypa vaniljpulver
100 gram smör
2-3 st äppel
1 tsk kanel
en stril av agavesirap

Mycket enkelt recept rör ihop ägg och socker, ev. vaniljpulver, sen torra ingredienser som kokosmjöl, mjöl och bakpulver se till att det blir en lös deg så det inte blir för fast för att kokosmjölet gillar mycket vätska. Sist smöret. Sätt i en löstagbar form. Skär äpplen och blanda lite agave och kanel tillsammans med äpplerna. degen först i formen och sen äpplen in i ugnen på 175 grader i 40 min. Nästa gång skall jag sätta i lite kesella/kvarg

Passar perfekt med vaniljsås eller glass.

Läser en som tävlar i fitness, hon har många tips med träning osv. Därför delar jag hennes Butt Lift övning. Som hon säger annars jobbar man hårt att få en eller så tar man den lata och dyra sätt in silikon. Lifebytess blogg hittar ni övningen.

Dagens feelis: trögt men försöker få mycket gjort. För mycket sena kvällar denna helg. Blev bort bjuden på inflyttningsfest. Så mitt socialkonto har ökat några pinnhål. Mycket trevligt och alldeles för få gånger man träffas.

Många har höstlov, enda som faller bort i schemat denna vecka är det pilatesinspirerad träning i Närpes på torsdag.

Kram!
A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar