bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Från brödfabriken

28 juni 2012

Från brödfabriken

Tunnbröd recept
5 dl mjölk
25 gram jäst
1½ tsk salt
2 msk agave sirap (vanliga receptet stod ljus sirap)
50 gram smör eller kokosolja (rumsvarmt)
4 dl fint fullkorsnrågmjöl (receptet rågsikt)
ca 7dl vetemjöl
1 msk psyfilum mjöl (kan uteslutas men gör brödet  mjukare)

  1. värme mjölken och lägg jästen i degbunken, sen sätt i mjölken och alla ingredienserna förutom mjölen.
  2. Knåda degen och sen låt det jäsa i 30 min under duk. 
  3. 250 grader varm i ugnen och lägg plåten i ugnen för plåten skall vara varm
  4. sen lägg degen på ett mjölat degbord och dela degen i 20 lika bitar, forma till små bullar
  5. kavla ut dem till runda ca 20 cm i diameter och sen med en kruskavel har du inte sån så pricka med en gaffel
  6. lägg en eller två tunnbröd på ett bakplåtspapper och lägg det på den varma plåten och 3-4 min. i ugnen
  7. Stapla bröden ovanpå varandra och täck dem väl efter hand så det inte blir hårda och hålls mjuka.
Passar perfekt till picknicken, pizza, mellanmål och tänka att laga tonfiskröra eller skagenröra emellan bröden. mums!

Så dagens saldo blev tunnbröd, vanlig bröd, kesellabullar. 1 H träning, rumpa, ben, lite bröst och fisk till middag. 

ÅÅH vad jag älskar gubben, så underbar söt och god så det blev en... 
Kvarg med äppel och jordgubbar. Njutning på hög nivå.

Soft/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar