bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Jobb och träning

16 maj 2012

Jobb och träning

Hitta balans mellan träna och jobb, skola m.m. är viktigt för annars kan detta hända att du blir sjuk eller dylikt. De som proffs tränar så har det oftast som yrke och får sponsorer för att kunna leva. Därför är det bra att hitta balans mellan jobb, familj och träning speciellt din hälsa.

Har man motivation att träna är det bara kör hårt men vila och oftast hänger det på att äta. Första misstaget är att hur vi äter. Det är helt okej att äta mycket bara det är rätt. Skönhetssömnen är viktig. Att slappna av är viktig och man förtjäner det också. Har man mycket att tänka på och stressigt då är det bra att slappna av, rensar tankarna och få ny energi. Yoga och pilates är en av dem träning som ger lugn, stressar ner kroppen, lär en att andas och fokusering. Kanske kännas svårt i början att få avslappning men efter några gånger så brukar det märka en skillnad. Det är som med all träning ge inte upp i första taget ge det några gånger en chans och då ser man. 

Är man ofta sjuk och tycker att man äter bra och tränar bra så måste man se hur mår min kropp, jobbar jag för hårt? Låter man kroppen vila så orkar kroppen också vidare i träningen. Immunförsvaret försvagas om man tränar över sin kapacitet om man säger som så och då slår kroppen ut sitt försvar att jag orkar inte mera, du måste sluta träna så kroppen blir "sjuk" för att du skall förstå att vila.

Ikväll StepBody och sen pilates på MG depån med mig, skön skön onsdag! <3 


Chill//A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar