bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Bra start på veckan!

06 juni 2011

Bra start på veckan!

Med solsken och bra gruppträning idag! Kände att jag inte gav allt som jag skulle ha borde gjort. Ha som hållit upp en vecka och det märks att man blir lätt ur kurs. Men det ändras snart! :) För snart får jag presentera något jag skulle gjort för länge sen men nu! Det kommer att bli lite förändringar på bloggen iallafall designen kommer att ändras lite, den har ändras lite redan men det blir mera. Men det återkommer..

Idag har gjort mat, spenatsoppa! receptet kommer här:

en låda färsk spenat eller fryst
200 gram strimlat kyckling (kan vara utan)
3-4 potatisar (kan vara mera)
1 lök
1 vitlök
buljong gärna kycklingbuljong
några teskedar curry
riven ingefära
1½ liter vatten (mera går också)
smaka av med salt och svartpeppar eller grillkrydda.

stek spenaten i smör och tillsätt löken och potatisen i en kastrull sedan häll i vatten och buljong. Stek kycklingen i stekpannan med curryn man kan steka allt i ett men har man mera tid så gör man på detta sätt. lägg i resten av ingredienserna i kastrullen förutom kycklingen. När allt har kokat och blivit mjukt så kan mixa allt sätt i kycklingen efter eller låter det bli. Kycklingen sätt i till sist låter det koka i några minuter. Låt det svalna lite så kan man lägga i creme fraiche som lite annorlunda smak. Enligt mig så smakar det mera fylligare men kan lämnas bort.

Spenat är mycket bra för dem som har högt blodtryck och den har hög halt av mineraler, vitaminer m.fl. Visste ni att spenaten är besläktad med rödbetan?

Bilden är från google


Kram Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar