bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Sätt färg på maten: Omelettrulle med havremjölk och spenat

25 april 2013

Sätt färg på maten: Omelettrulle med havremjölk och spenat

Omelett:
4 ägg (1-2 hela ägg, resten äggvitor)
3 dl havremjölk
3-4 frusna kuber av spenat (går också med färsk spenat)
1 dl speltmjöl
1 msk husk
1 msk pofiber
½ dl mjöl
2-3 msk rismjöl
nypa salt

200 grader i ca 10-20 min (beroende på ugn)
Tina upp spenaten och stek dem lite i olja. Alla våta ingredienser ihop och sen mjöl blandningen. In i ugnen.

Fyllning:
400 gram malettkött
1 lök
½-1 paprika
några matskedar philadephia eller creme fraiche
salt och peppar ev. grillkrydda

stek lök, malettköttet och sen paprikan sen resten av ingredienserna.

Sen sätt malettköttet på den varma omelett, rulla ihop och ät! Går bra att frysa också.
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar