bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Fisk!

04 september 2012

Fisk!

Ät mera fisk! Sägs att äta fisk 2-3 gånger i veckan och den ger en bra mättnadskänsla. Fisken som alla borde veta innehåller mycket omega fettsyror och protein som finns i t.ex. lax. Så idag har jag två fisk-recept. ENJOY!

Fisk i ugn (ca 4 pers) 200 grader

400 gram torsk, sej fisk (använde frusen i bitar) stek i smör på varsin sida 
3-4 frusna bitar spenat (stek efter fisken i pannan)
några matskedar creme bonjour eller dylikt (gräslöks smak)
någon matsked kvarg eller creme fraiche
Krydda, salt, peppar, citron

När du har stekt fisken så lägg den i en ugnsform och krydda den med salt, peppar och citron sen när man har stekt spenat sett den över fiskbitarna och sen rör i hop creme fraichen och bonjour osten tillsammans. Toppa den över spenat fisken och eventuellt lite sesamfrön över. In ugnen tills fisken blir vit




Andra receptet är Tonfisk-wrap, bra att ha med till lunch eller mellanmål

3-4 rullar blir det av:

3-4 fullkorns polarbröd/tunnbröd/hemlagat tunnbröd
1 burk tonfisk
½ rödlök
paprika + andra grönsaker
kvarg (någon matsked)
creme bonjour gräslök (2-3 matskedar)
salt och peppar ev. saltgruka

hacka grönsaker, löken och gurka små bitar och rör ihop med andra ingredienser och bräd på tunnbrödet.
Rulla ihop. Vóla! man kan också om man vill ha lax istället för tonfisk. Gott och lätt. 


blubb blubb/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar