bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: hälsorisker

25 augusti 2011

hälsorisker

Vill varna lite om olika sötningsmedel som livsmedelsverket faktiskt tillåter att folk får i sig. Alla har säkert hört talas om aspartam, sukralos osv. Det finns massa massa olika sötningsmedel som är konsgjorda och är helt enkelt farligt för hälsan. Aspartam används i produkter som säger "den utan socker", vet ni vilka hälsorisker ni kan få av den här lilla sötningsmedlet? T.ex. cancer, nervsjukdomar och sjukdoms symtomer som MS. 2005 gjorde det en italiensk studie om aspartam, där försöks råttorna dog i cancer. Säger det något er? I hope so. Som sagt jag varnar er bara, ni är på egen risk vad ni vill göra men jag vill förklara varför de är farliga.



Vilken av safterna väljer du? Funlight den utan socker som lyser nästan i mörkret eller den hemgjorda saften utan tillsatser? (båda bilderna är googlade)

Människan är inte uppbyggd på syntetiskt sätt utan naturlig och vi har svårt att bryta ner saker som är inte är naturliga. Samma sak med den här modiferad majsstärkelse är inte heller bra. På Oprah visade de en gång faktiskt om Dr. Oz tror jag att han hette hur modiferad majsstärkelse fastnar i din kropp som leder till blodproppar helt enkelt hjärt- och kärlsjukdomar.

De vi kan använda istället för allt syntetiska ämnen och sötningsmedel är t.ex. honung, agave, stevia, söta frukter som banan. Äkta vara från insidan och utsidan. :)

Här är den orignella reklamet om high fructose corn syrup (glukos-fruktossirap) som lurar människor att det är inte farligt och andra klippet föklara vad som det egentligen betyder. (tyvärr på engelska)


Måste få inflika en sak till läst på expressen, hur farligt med hälsopreparat och så räknade de upp ämnen som fanns i olika piller då som t.ex. ingefära, chilli, aloe vera. Har ni hört om dessa någongång? Fick mig till ett gott skratt iallafall. Man skall använda preparat försiktigt ja det skall man men också ha lite sunt bondförnuft. "chilli gav upp hov till orolig mage samma sak ingefära". Ja om man använder chilli och ingefära i stora mängder så kan de ge upp hov till orolig mage även frätande men stora mängder, de ger inte upphov till cancer! Aloe vera skall man också använda i måttliga mängder, innehåller mineraler och vitaminer, ser ni något farligt med det? Kritisk tänkande får man vara. Som sagt det är svårt att hållas utan dessa tillsatser för de förekommer i nästan alla produkter idag spec. saft, juice, yoghurt och godis m.m. Det här är mitt synsätt, går att diskutera saken också.




In på något annat roligt istället nu! Sista drop in Piloxing ikväll! Gymnasiesalen kl. 19.30, ingång från ovanför gymnasiet och inte dörren mot simhallen. Kom och svetta loss! :)

från www.piloxing.com


Love
Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar