bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Protein semifreddo/glass

13 maj 2013

Protein semifreddo/glass

Semifreddo är något som är halvfrusen, italiensk glassdesser som man kan göra på flera sätt. Här kommer mitt recept av versionen. Kom ihåg att jag testade fram receptet så det är på höft ingredienser men enkelt att få bra resultat


ca 3 stora msk philadephia ost (5%)
ca 3-4 stora msk lätt kvarg
1 skopa protein (vitchoklad och jordgubb smak använde jag)
1 äggula
2 äggvitor
några droppar citron
2-3 msk stevia strö
nypa vaniljpulver

vispa philadephia, kvarg, vaniljpuvler, proteinet och äggulan ihop. vispa hårt äggvitan och citron dropparna och sen häll i lite av stevian. rör äggvita smeten i den andra smeten. Sätt i kylen en stund eller över natten. Ta upp det någon timme före servering. Serveringstips tina upp jordgubbar eller färska och njut.


Slurp
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar