Omelett:
4 ägg (1-2 hela ägg, resten äggvitor)
3 dl havremjölk
3-4 frusna kuber av spenat (går också med färsk spenat)
1 dl speltmjöl
1 msk husk
1 msk pofiber
½ dl mjöl
2-3 msk rismjöl
nypa salt
200 grader i ca 10-20 min (beroende på ugn)
Tina upp spenaten och stek dem lite i olja. Alla våta ingredienser ihop och sen mjöl blandningen. In i ugnen.
Fyllning:
400 gram malettkött
1 lök
½-1 paprika
några matskedar philadephia eller creme fraiche
salt och peppar ev. grillkrydda
stek lök, malettköttet och sen paprikan sen resten av ingredienserna.
Sen sätt malettköttet på den varma omelett, rulla ihop och ät! Går bra att frysa också.
/A
4 ägg (1-2 hela ägg, resten äggvitor)
3 dl havremjölk
3-4 frusna kuber av spenat (går också med färsk spenat)
1 dl speltmjöl
1 msk husk
1 msk pofiber
½ dl mjöl
2-3 msk rismjöl
nypa salt
200 grader i ca 10-20 min (beroende på ugn)
Tina upp spenaten och stek dem lite i olja. Alla våta ingredienser ihop och sen mjöl blandningen. In i ugnen.
Fyllning:
400 gram malettkött
1 lök
½-1 paprika
några matskedar philadephia eller creme fraiche
salt och peppar ev. grillkrydda
stek lök, malettköttet och sen paprikan sen resten av ingredienserna.
Sen sätt malettköttet på den varma omelett, rulla ihop och ät! Går bra att frysa också.
/A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar