bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Nyårs frusna cheesecake

28 december 2012

Nyårs frusna cheesecake

De som skall ha fest på nyår vet inte vad för tårta skall göras så kan jag ge er en cheesecake med lite mera protein och mindre socker.

Chokladtryffel cheesecake recept:
Botten
8 digestiv kex (finns sockerfria såna också)
50 gram ½smör ½kokosolja eller bara kokosolja
Fyllning
2 Bananer
några msk protein pudding (använde karamell smak)
400 gram lätt philadephia
1 äggula
1-2 äggvitor
1 dl grädde
20 gram choklad (använde 70% och 20 gram till smeten
1 msk citronsaft och lite av skalet
Tryffeln
50 gram smör (jag använde kokosoljan)
100 gram 70% choklad
1-1½ dl grädde
½ dl sötningsmedel (steviasocker, sukrin m.fl)
gnutta vaniljpulver

Börja med att använda löstagbar form sätt i plastfolie i bottnen ifall om du vill flytta tårtan någonstans. Smula kexen och värm kokosolja eller smöret tillsammans och häll det med kexen, rör om. Tryck ordentligt ner degen i formen och låt det vila.

Mosa bananerna, häll över citronen på bananerna så det inte blir bruna och lite av skalet. Hacka chokladen och häll i banan smeten. vispa grädden hårt, vispa äggvitorna skilt och hårt också. Lägg färskosten i banan smeten med protein puddingen sen ägggula vispa lätt ner och grädden, till sist hård vispade äggvitorna, sätt de i formen och frys ner lite medans tryffeln tillreds

Tryffeln, smör och grädde i en kastrull, värma men inte koka! Sätt i också socker mängden och låt det blir uppkokat och sen ta av plattan, häll i chokladen, låt det svalna en aning och så det blir tjock. Sätt den sen ovanpå cheesecaken. Frysen någon timme och sen ställ upp den lite före serveringen.
YUM!




Man kan marmorera cheesecaken lite om man vill, bara använda en kniv eller coctail pinne och rör runt.
Dagens träning: Body Pump träning + lite kondition.

Kram/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar