bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Ann Franzén: Purition Bodysculpt wholefood super-shake test och recept

14 oktober 2014

Purition Bodysculpt wholefood super-shake test och recept

Har testat den här produkten i ca. 3 veckor och det är mycket bra produkt som är fri från kemikalier blandningar. Glutenfri men innehåller nötter (mandel) och mjölk. Jag har köpt produkten av Malin som har sin webshop och butik som finns i Malax. Kolla hennes produktsortiment, får alltid cravings på att handla allt där. Produkten finns på Foodieliving.com.

Av produkten har jag gjort olika bakverk och testa hur det smakat. I sig själv kan man gör en shake av det med mjölk, mandelmjölk, ris eller annat. Helt okej då, den stevia efter smaken kommer lite in efteråt. Gillar man inte klumpar av linfrön och chiafrön så mixa det mjölk och sätt en banan med för mera fyllning.


Min drink före gymmet. Men några recept som jag har gjort med protein pulvret är. 

Protein cookie

250 gram spelt mjöl
20 gram sesamfrön
1,5 tsk matsoda
1/2 tsk salt
120 gram havre (stora fullkornshavre)
120 gram snabb havre (mixas till mjöl)
85 gram hackad sockerfri choklad
200 gram kokossocker
10 gram agave (behövs inte)
Några nypor vaniljpulver
3 skopor bodysculpt protein pulver
230 gram kokosolja

Blanda torra ingredienser tillsammans, rör om med kokosoljan så det blir en smet. Ett ägg i taget i smeten som rör om och den hackade chokladen till sist. Sätt smeten en stund i kylen. Smeten ska vara fast. 


150-175 grader beroende på ugn när det färdigt rullade. Låt dem svallna på galler och bevaras knaprikaste i kylen.


Goda blev dem!

Ett god sak blev det också av pulvret var en sockerfri choklad och kola paj. Nu har jag inte receptet inte riktigt på koll eftersom jag tog allt från mitt huvud men vi provar:

75 gram smör (rumsvarmt)
3 dl mandelmjöl
2-3 skopor bodysculpt
Vill man sätt dit lite mera sötningsmedel, jag sättet dit agave.
Mixa allt till en deg och tryck ut det i en pajform. För grädda i 200 grader ca 5-10 min. Låt det svallna och börja på med fyllningen.

15-20 dadlar (blötlägg dem om inte de är färska)
2-3 dl grädde, använde kokosgrädde
Vaniljpulver och nypa salt.

För att göra den kola delen raw så mixar ni bara ihop allt bre över paj botten. Jag gjorde så att jag koka upp allt och mixa. Smakade av och bre över paj botten låt det svallna och servera. Jättegott!


Rekommendera protein pulvret för att det är en nyttig variant rik på fiber och omega 3 och 6. Passar bra till bakverk som smoothie. Många tycker att det är jobbigt att konsumera påsen på 3 veckor pga av färska linfrön är där och kan härskna. Men jag tycker det är bra för då vet man att produkten är inget extra skit i! En sak till med pulvret häll det i din gröt på morgonen och håll dig längre mätt under dagen. Bra produkt!


Kram
/A







1 kommentar:

  1. Jag har nog enbart prövat det som rent proteinpulver, tycker det fungerar helt bra med konsistensen men är inte riktigt överens med smaken.

    SvaraRadera