1,5 dl gröt ris eller risotto ris går bra
8dl till 1 l mandelmjölk
2 dl (1 förpack.) kokosgrädde
Gnuta salt
Några nypor vaniljpulver
Sötma: honung eller agave
Gör som vanligt att rör ihop allt förutom vaniljpulver, kokosgrädden och honungen. Koka upp och låt det lugnt puttra tills grynen blir mjuka och att det ser ut som gröt. Rör om lite nu som då. Rör i lite av kokosgrädde, vaniljpulver och honung och vispa resten av kokosgrädden. Låt risgrynsgröten svallna före du rör i grädden. Godast när den är kall.
Vill man gå all in så chiasylt:
200gram blandad jordgubb, hallon och blåbär (frysta)
Halv pressad apelsin
Några droppar citron (tar fram smaken på bären)
Vaniljpulver
Sötma honung/agave
0,5 dl chia frön eller mera
Värm upp allt förutom chiafrön. Det kommer i sist när allt har blivit som en soppa typ. I med frön rör om lite och i mixern så det blir ganska slet. Det ska va lite geleaktig.
Passar perfekt som mellanmål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar