Recept:
50 gram smör (hälften smör och
hälften kokosolja)
2,5 dl fettfri mjölk (vilken mjölk sort funkar)
25 gram jäst 125 gram kvarg (halv burk) 1 krm salt 2 tsk kardemumma
½ dl sukrin och lite mindre ½ dl agave sirap
ca 8 dl siktat dinkelmjöl
Pensling: 1 ägg
Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl vatten
Grädde
25 gram jäst 125 gram kvarg (halv burk) 1 krm salt 2 tsk kardemumma
½ dl sukrin och lite mindre ½ dl agave sirap
ca 8 dl siktat dinkelmjöl
Pensling: 1 ägg
Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl vatten
Grädde
1 krm vaniljpulver
1 tsk psylliumfrön
1 dl sukrin eller annat sötningsmedel (prova till fram!)
Smält smöret och häll i mjölken, finger varmt. Smula jästen i en bunke och häll mjölken i och rör om tills allt har löst upp sig. Sen sätt i salt, kvarg, sötningen, kardemumma, vaniljpulvret och till sist mjölet. Arbeta smeten till en smidig deg och jäsa under duk för 30 min. Sätt ugnen på 200 grader och baka ut degen till små runda bullar och jäsa på plåten i 20 min. till och sen in i ugnen ca. 8 min.
Mandelmassan rör ihop låt det svälla lite och gröp ur lite deg från bullen fyll och i vispa grädden lägg i mellan och vips så har du en fastlagsbulle. Gott.
Tips! Om man inte vill ha så mycket grädde så kan man ta ½ grädde och hälften kvarg.
Gott gotti gott gott
/A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar