Som alla vet när man köper inte ekologiska frukt m.m. så lämnar det ju en hinna av de kemikalier på frukten när den kommer till affären och den besprutas ju också i affären för den skall mogna till sig. Man kan ta bort lite av kemikalierna med att lägga t.ex. äppel i diskhoven, fyll diskhoven med vatten och häll i vinäger och en gnuta ättika så försvinner i allafall ni vet den blanka ytan av äpplet. Låt dem bada en stund.
Skall lägga ut en kladdkakatårta med jordgubbsgrädde och maräng
på ung. 50% mindre socker, men den är gjord på mjöl
200 gr smör (man kan också minska på smöret genom sätta lite kokosolja i också) (rumstemperatur)
2 dl stevia socker (1 dl) + muscodavosocker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
strö äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
100 gr. 80% choklad
Fyllning:
2 dl grädde
5 dl jordgubbar
ev. gnuta agave sirap
Maräng:
3 äggvitor
några droppar ättika
1½ dl (½ dl stevia socker, ½ dl socker, ca ½ karppisokeri eller sukrin)
175 grader i 30 min (den ska vara kladdig). Smör och socker vispat poröst, häll i ett ägg i gången och vispa sen häll i resten av ingredienserna. rör om lite och in i ugnen
Fyllningen görs att efter när kakan har svalnat kan man sätta några jordgubbar först har du frysna som jag så får de lite vätska ur dem om det blir upp tinad i micro. Vispa grädden, sätt i lite av agve sirapen om man vill ha den söt och sen resten av jordgubbarna. Låt vänta lite före lägger grädden på kakan för marängen blir gjort
Marängen vispas hårt sen lika rund som din kaka (rita av din kakform) på ett bakplåtspapper och sätt marängen dit och in i ugnen på 100 grader i 1-1½ timme. Låt den svallna och då lägger du på grädden på kakan och marängen på och servera med te eller kaffe. ;)
Va inte som jag och ha bråttom med marängen, låt den "torka" ordentligt. Min blev inte färdig men smakar bra ändå! :)
Skall lägga ut en kladdkakatårta med jordgubbsgrädde och maräng
på ung. 50% mindre socker, men den är gjord på mjöl
200 gr smör (man kan också minska på smöret genom sätta lite kokosolja i också) (rumstemperatur)
2 dl stevia socker (1 dl) + muscodavosocker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
strö äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
100 gr. 80% choklad
Fyllning:
2 dl grädde
5 dl jordgubbar
ev. gnuta agave sirap
Maräng:
3 äggvitor
några droppar ättika
1½ dl (½ dl stevia socker, ½ dl socker, ca ½ karppisokeri eller sukrin)
175 grader i 30 min (den ska vara kladdig). Smör och socker vispat poröst, häll i ett ägg i gången och vispa sen häll i resten av ingredienserna. rör om lite och in i ugnen
Fyllningen görs att efter när kakan har svalnat kan man sätta några jordgubbar först har du frysna som jag så får de lite vätska ur dem om det blir upp tinad i micro. Vispa grädden, sätt i lite av agve sirapen om man vill ha den söt och sen resten av jordgubbarna. Låt vänta lite före lägger grädden på kakan för marängen blir gjort
Marängen vispas hårt sen lika rund som din kaka (rita av din kakform) på ett bakplåtspapper och sätt marängen dit och in i ugnen på 100 grader i 1-1½ timme. Låt den svallna och då lägger du på grädden på kakan och marängen på och servera med te eller kaffe. ;)
Va inte som jag och ha bråttom med marängen, låt den "torka" ordentligt. Min blev inte färdig men smakar bra ändå! :)
Överraskning kommer snart......
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar