kladdkaka med tinade jordgubbar och klick grädde eller glass |
150 gram smör
1 dl grädde
4 ägg
4 msk stevia (jag använde några strålar av honung)
3/4 dl kokosmjöl
½ dl kakao
vaniljpulver
smält smöret, låt det svalna och sätt i grädde och ägg, honung, rör om lite och sen resten av de torra ingredienserna. Smör och bröa med kokos en form, 175 grader i 10-15 min. Den skall vara lite kladdig. Smakar bäst när den är kall.
Kokosmjölet är mycket mild och kokossmaken försvinner fort i bakverken, ger ingen kokosmak! Bra mot magen och man behöver inte använda så mycket av kokosmjölet mot vad man använder vetemjöl. Glutenfritt och innehåller 10 g fett, 4 g kolhydrater och 20 g protein.
Så nästa gång prova jag att göra plättar av dem. Men kom ihåg att kokosmjölet suger åt sig mycket vätska. Rekommenderar varmt. Går att köpa citymarket i stenhaga och säkert på flera ställen.
Ikväll kör vi pilatesinspirerad på två ställen, vanligt vis i Helsingby och ny insatt kurs i Övermalax, finns platser kvar om någon är intresserad.
Ciao/A
Hmm... Kokosmjöl, var hittar man det? I Mjölhyllan? :)
SvaraRaderanää faktiskt inte det är vid kryddorna och torkade frukt hyllan, brevid finns också mandelmjölet. Ganska otippat ställe att sätta det men... :)
RaderaOk, måste försöka titta där då :)
Radera